Теоретико-методологічні основи відтворювальних циклів в сучасній ринковій економіці - Лисюк, В.М. (Економічні інновації, 2013)
У статті розглядаються відтворювальні процеси, що відбуваються в економіці ринкового типу, в якій функціонують товарні ринки, як основні її ресурсоутворювальні структурні складові економічної системи. Побудова модель відтворювального циклу, що відбувається на товарному ринку, в якій капіталоутворюючим елементом виступає додана вартість.