Збалансоване відтворення капіталу як імператив сучасної інвестиційної політики розвитку товарних ринків - Лайко, О.І. (Економічні інновації, 2013)
Пропонується концепція формування сучасної інвестиційної політики на товарних ринках України, в основі якої закладено ідею максимізації комплексного економічного ефекту для суспільства, бізнесу і регуляторних інституцій завдяки збалансованому врахуванню і дотриманню інтересів кожного з перерахованих учасників на засадах прикладної реалізації ідей комплексного суспільного благополуччя за неокейнсіанською теорією та за теорією комплексної ефективності і благополуччя Дж.Неша, але з прикладною реалізацією на стратегічних товарних ринках України. Підтверджується необхідність розстановки пріоритетів в державній інвестиційній політиці на користь підтримки процесів відтворення капіталу, аніж залучення нових фінансових ресурсів із зовнішніх джерел без належного інституціонального середовища для суспільно-ефективного їхнього відтворення.