Структура ценопопуляцій Adonis wolgensis Steven за різних факторів антропогенного впливу - Голевич, О.В.; Шевчук, О.М. (Промышленная ботаника, 2011)
Досліджено щільність, вікову та просторову структури популяції Adonis wolgensis Steven в різнотравно-типчаково-ковилових степових фітоценозах південого сходу України (Донецька область) за різних факторів антропогенного впливу. Всі популяції мають вікові спектри нормального типу. Помірний антропогенний вплив (випас та випалювання) призводить до збільшення щільності, зміщення максимальних значень у віковому спектрі на молоді особини та зміни випадкового розміщення особин у просторі на контагіозне.