Фітонцидна активність у зв’язку з вмістом хлорофілів у листках деревних рослин в урбанізованому середовищі - Володарець, С.О. (Промышленная ботаника, 2012)
Проведено вивчення антимікробної активності та вмісту хлорофілів 8 видів деревних рослин, що зростають на ділянках з різним ступенем забруднення повітря у м. Донецьку. Встановлено залежність фітонцидної активності від співвідношення та суми зелених пігментів деревних рослин. Відмічено вплив техногенного середовища на фітонцидну активність та вміст хлорофілів досліджених видів дерев.