Сезонний ритм розвитку видів роду Hibiscus L. (Malvaceae) в умовах інтродукції на Південному Сході України - Третьякова, О.Ю. (Промышленная ботаника, 2012)
В результаті досліджень нами були виявлені особливості сезонного ритму розвитку видів і сортів роду Hіbіscus L. в умовах інтродукції. Встановлено, що H. esculentus та H. manіhot характеризуються тривалим прегенеративним періодом і тривалим періодом вегетації. Було визначено оптимальні строки сівби насіння досліджуваних сортів H. esculentus та видів H. manіhot, H.trionum. Визначено календарні терміни початку фенологічних фаз, тривалість фаз і міжфазних періодів, тривалість вегетації, встановлена залежність настання фенофаз від загальної суми ефективних температур за період вегетації у досліджуваних видів в умовах Південного Сходу України.