Взаємодія мікроелементів: біологічний, медичний і соціальний аспекти - Трахтенберг, І.М.; Чекман, І.С.; Линник, В.О.; Каплуненко, В.Г.; Гуліч, М.П.; Білецька, Е.М.; Шаторна, В.Ф.; Онул, Н.М. (Вісник НАН України, 2013)
В огляді наведено аналіз основних сучасних даних літератури та власних досліджень авторів щодо взаємодії мікроелементів у біологічному, медичному і соціальному аспектах. Епідеміологічні й експериментальні дослідження показали, що взаємодія мікроелементів виявляється через синергічні та антагоністичні ефекти. Подальше ґрунтовне вивчення взаємодії мікроелементів допоможе розв’язати проблему профілактики негативного впливу на організм біометалів, попередження та лікування спричинених ними захворювань.