Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України - Бомба, М.Я.; Івашків, Л.Я. (Вісник НАН України, 2013)
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: ґрунт — вода — продукт — людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують здорового харчування.