Етнокультурні зв’язки степового населення Східної Європи за доби ранньої бронзи - Кузнецов, П.Ф.; Хохлов, О.О. (Археологія, 2011)
На ґрунті радіовуглецевих дат і археологічних матеріалів висвітлено ритми змін на просторах східноєвропейських степів, пов’язаних з формуванням та поширенням ямної культури, а також антропологічний склад її носіїв.