Проблеми сучасної філософії: моральнісний аспект наукової творчості - Братерська-Дронь, М.Т. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2004)
Філософсько-етична проблема моральнісного аспекту наукової творчості є одним із концептуальних питань стратегії подальшого розвитку нашої цивілізації. Прогрес науки, є свого роду каталізатором, який виявляє як переваги, так і вади сучасного суспільства. Вся історія ХХ ст. свідчить, як легко досягнення людського генію можна перетворити на руйнівну силу, що ставить під загрозу існування всього людства.