Менталітет як світоглядна та теоретична проблема - Небилиця, Н.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2004)
Дана стаття присвячена проблемі визначення поняття «менталітет». Метою статті є дослідження менталітету як складного, багаторівневого та інтеграційного явища духовного буття людини, етносу, нації.