Гончарний посуд VII-VIII ст. на півдні Східної Європи - Володарець-Урбанович, Я.В.; Скиба, А.В. (Археологія, 2011)
Проаналізовано розповсюдження гончарного посуду пастирського і канцерського типів, його територіальні та культурно-хронологічні особливості.