Мікселліни ольвійського декрету на честь Протогена (історико-археологічний аспект) - Снитко, І.О. (Археологія, 2011)
Зроблена спроба історичної та археологічної ідентифікації мікселлінів, що згадуються у відомому ольвійському декреті на честь Протогена, в контексті загальнополітичної ситуації у ПівнічноЗахідному Причорномор’ї та безпосереднього оточення Ольвійської держави в період початку її кризи в III ст. до н. е.