Київський археологічний осередок кінця ХІХ — початку ХХ ст. - Григор’єва, Л.Р. (Археологія, 2011)
Розглядається археологічна діяльність київських дослідників наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. Особливу увагу приділено В.Б. Антоновичу як основоположнику української археології та засновнику так зв. «київської школи» істориків.