Кримознавча діяльність Історико-етнологічного відділення Всесоюзної наукової асоціації сходознавства: В.О. Гордлевський (1876-1956) - Асанова, У.К. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті на підставі нового корпусу архівних джерел із московських архівосховищ до наукового обігу введена інформація про діяльність одного з центрів по вивченню історії та етнографії кримських татар у 1920-ті роки – Історико-етнологічного відділення Всесоюзної наукової асоціації сходознавства, проаналізовано наукову спадщину В.О. Гордлевського.