Топонімія Глухівщини у світлі арабських студій - Тищенко, К.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
До вже запропонованих етимологій топооснови Глух-/ GoBuch - розглянуто можливість включення її до арабського фракталу назв. Імовірним першоджерелом тут виступає форма ар. (ta) haluf ‘союзни’ від дієслова hallafa ‘приводити до присяги’ . В межах району перелічено інші можливі назви від топооснов арабської належності.