Динамика развития ботанического сада Удмуртского университета как центра концентрации разнообразия видов растений в городе Ижевске Удмуртской республики - Баранова, О.Г.; Нургаянова, А.Ш.; Сидоренко, С.М.; Чиркова, Н.М. (Промышленная ботаника, 2013)
Наведено підсумки 7-річних робіт з формування колекції видів трав'янистих і деревних рослин природної флори Удмуртії та інших регіонів Росії, створення експозицій з них. Висвітлено результати мікроклонального розмноження рідкісних видів рослин. Відзначено, що протягом цих років у Ботанічному саду колекція видів природної флори поповнилася і на сьогодні складає 521 вид.