Особенности распространения видов рода Artemisia L. флоры Украины - Бойко, А.В. (Промышленная ботаника, 2013)
Виявлено, що з аборигенних для території України видів роду Artemisia 11 належать до євразійської групи ареалів, 6 – європейської та 2 – євразійсько-північноафриканської; встановлено, що 32 % цих видів мають на Лівобережжі України відрізок західної межі свого ареалу; 10 з 11 чужорідних видів іммігрували з різних регіонів Азії. Наведене підтверджує азійське розташування основних центрів походження видів роду. Ділянка ареалу роду, яка простягнена в Україні, характеризується нерівномірним розподіленням аборигенних видів: у лісовій зоні зростає 6 видів, лісостеповій – 15, степовій – 19, у Гірському Криму – 11, що збігається із сучасним еколого-географічним профілем роду. Занесення адвентивних видів відбувається рівномірно в усі зони.