Интегральная оценка жизнеспособности Platanus ×acerifolia (Aiton) Willd. в городских насаждениях - Задорожная, Д.В. (Промышленная ботаника, 2013)
Визначено діапазон мінливості кліматичних умов інтродукційного ареалу Platanus×acerifolia та з’ясовано, що для цього виду в умовах південного сходу України критичним фактором є вплив негативних температур повітря в зимовий період. Розроблено шкалу інтегральної оцінки життєздатності молодих рослин P.×acerifolia в алейному насадженні м. Донецька. Встановлено загальне підвищення кількості дерев із «відмінною» життєздатністю на 32,4% за дворічний період дослідження.