Основные принципы и алгоритм моделирования многокомпонентных цветников из многолетников - Пирко, И.Ф. (Промышленная ботаника, 2013)
Виділено біоекологічні критерії підбору асортименту для формування багатокомпонентних квітників з багаторічних квітково-декоративних культур. На підставі еколого-фітоценотичних принципів розроблено алгоритм моделювання багатокомпонентних квітників.