Особенности онтогенеза Satureja montana L. subsp. montana и Satureja montana L. subsp. variegata (Host) Bell. в условиях степной зоны Украины - Горлачева, З.С. (Промышленная ботаника, 2013)
Вивчено особливості онтоморфогенезу двох близьких підвидів роду Satureja: S. montana L. subsp. montana и S. montana subsp. variegatа (Host) Bell. Встановлено, що важливу роль у формуванні життєвої форми цих підвидів відіграє геофілія, визначено їхній тип життєвої форми та кореневої системи. Виділено додаткові діагностичні ознаки в латентному та віргінільному періодах, що дозволяють проводити уточнення систематичної приналежності цих підвидів роду Satureja.