Центрические диатомовые водоросли (Centrophyceae) Бухтарминского водохранилища (р. Иртыш, Казахстан) - Баженова, О.П.; Генкал, С.И.; Шаховал, В.Е.; Брагина, Е.А. (Альгология, 2013)
Досліджено центричні діатомові водорості планктону Бухтарминського водосховища (р. Іртиш, Казахстан) за допомогою скануючої електронної мікроскопії. Виявлено 11 видів Centrophyceae з 7 родів, у т.ч. 5 нових видів для цієї водойми. В результаті ревізії видового складу список центричних діатомових водоростей Бухтарминського водосховища уточнено і розширено до 12 видів.