Просвітницька і благодійницька діяльність Варвари Ханенко - Кузіна, Д.І. (Сіверщина в історії України, 2010)
У статті міститься інформація про життя і діяльність відомого мецената і колекціонера В.М. Ханенко. Особлива увага приділяється аналізу її роботи в галузі просвітництва, відстежуються основні етапи даного процесу, висвітлюється внесок В.М. Ханенко у створення музею в Києві.