З історії участі конотопчан у громадянській війні в Іспанії - Акічев, Ш.М. (Сіверщина в історії України, 2010)
В статті досліджується участь конотопчан у громадянській війні в Іспанії 1936-1939 рр., розповідається про зустріч у Конотопі іспанських дітей у серпні 1938 р.