Наноканали і нанопори: будова, властивості, використання - Чекман, І.С.; Костюченко, Є.В. (Вісник НАН України, 2013)
В оглядовій статті узагальнено результати досліджень з вивчення фізичних, фізико-хімічних, хімічних, біологічних, біохімічних, фармакологічних і токсикологічних властивостей наноканалів та нанопор. Такі дослідження є перспективними, зокрема в ранній діагностиці і лікуванні злоякісних пухлин. Тематика має важливе біологічне, медичне, фармакологічне, технічне значення, що актуалізує продовження досліджень з вивчення властивостей наноканалів і нанопор для ширшого застосування в різних галузях діяльності людини, в тому числі — у медичній практиці.