Водовугільне паливо: стан проблеми і перспективи використання - Круть, О.А.; Білецький, В.С. (Вісник НАН України, 2013)
В огляді наведено аналіз проблеми створення і використання водовугільного палива як джерела енергії, альтернативного нафтопродуктам і природному газу. Простежено історію розвитку світових досліджень у цій галузі, розглянуто основні технології одержання водовугільного палива, які використовують у різних країнах. Показано сучасний стан досліджень і перспективи використання водовугільного палива в Україні.