Разнообразие бентосных водорослей в проточных водоемах северо-восточного региона Турции (район Эрзурума) - Эрсин Киврак; Хасан Гюрбюз; Закерия Альтунер; Али Сулун (Альгология, 2006)
Наведено результати досліджень видового складу бентосних водоростей в основних слабопроточних водоймах північно–східного регіону Турції. Всього було виявлено 344 таксона водоростей. Найбільш різноманітно були представлені Bacillariophyta (215), далі – Chlorophyta (83), Cyanophyta (28), Euglenophyta (16) и Dinophyta (2). Проаналізовано таксономічний склад бентосної альгофлори. В угрупованнях водоростей рясно представлені діатомові водорості, які віддають перевагу слаболужним водам.