Эколого-флористическая характеристика фито-планктона малых водоемов г. Красноярска (Россия) - Иванова, Е.А.; Кравчук, Е.С.; Колмакова, О.В. (Альгология, 2007)
Вивчено видовий склад фітопланктону чотирьох малих рекреаційних водойм м. Красноярська – ставків Бугач, Лісний, Нижній, Ветлужанка. Найбільше таксономічне різноманіття відмічено у зелених, діатомових і дінофітових водоростей. Визначено трофічний статус вивчених водойм.