Новые данные о Cyanophyta (Cyanoprocaryota) Национального природного парка "Подольские Товтры" (Украина) - Коваленко, О.В.; Кислова, О.А. (Альгология, 2007)
Вивчалися синьозелені водорості деяких водних та позаводних місцезростань НПП “Подільські Товтри”. Виявлено 24 види Сyanophyta, з яких 23 вперше вказуються для даного парку. Відмічені види, що розвиваються в значній кількості, та види, які утворюють макроскопічні розростання. Вперше в Україні знайдено вид Gloeocapsopsis cyanea (Krieger) Komarek et Anagn., наводяться його опис та рисунок.