Свято-Іллінська церква в Суботові: основні етапи реставрації пам’ятки архітектури середини XVII ст. - Кукса, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
Унікальна пам’ятка пізнього середньовіччя Свято-Іллінська церква в Суботові – усипальниця Богдана Хмельницького – збереженням своєї автентичності зобов’язана реставраційним роботам, що проводилися в ХІХ ст., в 20-х рр. ХХ ст. Нового якісного наповнення набувають наступні реставраційні роботи 50-х, 70-х, 90-х років ХХ ст., що проводилися вслід за археологічними дослідженнями. Упродовж першого десятиліття ХХІ ст. продовжувалися реставраційно-відновлювальні роботи, в процесі яких застосовувалися новітні технології.