Фитопланктон и качество воды основных проточных водоемов северо-восточного региона Турции (район Эрзурума) - Эрсин Киврак; Хасан Гюрбюз; Закерия Альтунер; Али Сулун (Альгология, 2007)
Наведено результати тривалих досліджень видового складу фітопланктону, трофічного статусу і якості води в основних слабопроточних водоймах північно-східного регіону Турції. Всього було виявлено 253 види з 79 родів, які відносяться до відділів Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta, Euglenophyta, Dinophyta іChrysophyta. Bacillariophyta в цілому домінували в фітопланктонних угрупованнях досліджуваних водойм. Обговорюються особливості трофічного статусу і якості води досліджуваних водойм.