Встречаемость видов и разнообразие планктонных водорослей р. Тетерев и ее водохранилищ (Украина) - Щербак, В.И.; Кузьминчук, Ю.С. (Альгология, 2007)
Представлені результати досліджень трапляння водоростей планктону р. Тетерів та її водосховищ від витоку до впадіння в Київське водосховище. Провідними відділами у формуванні різноманіття фітопланктону в залежності від трапляння водоростей (за значеннями флористичного індексу Fsрp) були Chlorophyta, Bacillariophyta і Cyanophyta. В цілому упродовж 2004 р. планктонні водорості були представлені 242 видами (280 внутрішньовидовими таксонами, враховуючи ті, що містять номенклатурний тип виду), що належать до 8 відділів. У формуванні видового різноманіття провідна роль належала Chlorophyta, Bacillariophyta, Euglenophyta.