Centrophyceae верхней части Каневского водохранилища (Украина) - Майстрова, Н.В.; Генкал, С.И.; Щербак, В.И.; Семенюк, Н.Е. (Альгология, 2007)
Представлено результати оригінальних досліджень центричних діатомових водоростей верхньої ділянки Канівського водосховища за матеріалами 2003-2005 рр., систематизовано й уточнено їхнє видове різноманіття. В останні десятиріччя ці водорості складають значну частку різноманіття дніпровського фітопланктону. Знайдено 25 таксонів центричних діатомових водоростей, з них 4 види є новими для флори України і 6 - для Канівського водосховища.