Методичні підходи до оцінки ефективності бюджетних програм соціального захисту молоді (регіональний аспект) - Ткачук, І.Г.; Солоджук, Т.В. (Регіональна економіка, 2013)
Проведено узагальнення різних підходів до трактування терміна «ефективність» вітчизняними науковцями. Виділено різні види ефективності соціальних програм. Запропоновано удосконалений методичний підхід до проведення оцінки ефективності бюджетних програм, у рамках якого виокремлено показники соціальної, економічної та бюджетної ефективності. Здійснено оцінку ефективності регіональної програми у сфері соціального захисту молоді. Окреслено перспективи застосування такого підходу до оцінки ефективності бюджетних програм в Україні та її регіонах.