Мобільність населення як передумова становлення територіальних міграційних систем (на прикладі Карпатського регіону) - Риндзак, О.Т. (Регіональна економіка, 2013)
На основі результатів авторського соціологічного дослідження висвітлено особливості територіальної та трудової мобільності населення Карпатського регіону. За допомогою аналізу рівня значущості та міри задоволеності основних компонент та чинників життєдіяльності респондентів виявлено найбільш узгоджені та найменш збалансовані позиції, останні з яких здатні стати факторами можливої еміграції населення.