Нова інноваційна політика Європейського Союзу: досвід для України - Землянкін А.І., А.І.; Підоричева, І.Ю. (Регіональна економіка, 2013)
Проаналізовано досвід Європейського Союзу щодо формування та реалізації інноваційної політики на загальноєвропейському, національному і регіональному рівнях. Розроблено пропозиції щодо умов і можливостей його використання на макро- і мезорівнях в Україні. Визначено механізми управління інноваційною сферою за умови поступового переходу національної економіки до стадії розвитку, заснованої на власних інноваціях.