Інверсний контекстно-асоціативний метод автоматизованої орфокорекції - Заболотня, Т.М.; Михайлюк, А.Ю.; Михайлюк, О.С. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Теоретично обґрунтовано та запропоновано інверсний контекстно-асоціативний метод автоматизованого виправлення орфографічних помилок, який забезпечує підвищення швидкості та точності роботи відповідного програмного забезпечення. Дано визначення показника результативності функціонування орфокоректора – точності його роботи. Показана ефективність застосування запропонованого методу для виправлення орфографічних помилок у масиві гетерогенних словосполучень за критеріями швидкості та точності корекції.