Він бачив майбутнє комп’ютерних технологій (ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 90-річчю від дня народження академіка В.М. Глушкова) (Вісник НАН України, 2013)
12 вересня 2013 р. у Великому конференц-залі Національної академії наук України відбулася ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 90-річчю від дня народження видатного вченого, фундатора вітчизняної кібернетики, Героя Соціалістичної Праці, лауреата Ленінської та Державних премій академіка Віктора Михайловича Глушкова. У засіданні взяли участь представники вищих посадових осіб держави, наукової громадськості, засобів масової інформації та члени сім’ї В.М. Глушкова, зокрема його дочки — Ольга Китова і Віра Глушкова.