Про вимірювання наукової ефективності - Мриглод, О.І.; Кенна, Р.; Головач, Ю.В.; Берш, Б. (Вісник НАН України, 2013)
У статті обговорено проблеми оцінювання ефективності наукової діяльності, зокрема роботи наукових колективів. Порівняно два підходи до вирішення цього завдання: експертне оцінювання та використання даних про цитованість опублікованих робіт. З огляду на актуальність дискусії про переваги та недоліки кожного з підходів, здійснено спробу відповісти на запитання: наскільки добре корелюють між собою експертні оцінки та наукометричні індекси й чи можна їх використовувати взаємозамінно?