Деякі принципові проблеми теорії інформації на шляху до штучного інтелекту - Гарбачук, В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Розглядаються проблеми створення повноцінної теорії інформації шляхом введення семантичної і семіотичної мір інформації, що потрібно для розвитку ідей в побудові теорії мислення як основи теорії систем штучного інтелекту.