Особливості молекулярної структури та функцій металотіонеїнів у центральній нервовій системі - Ушакова, Г.О.; Кручиненко, О.А. (Нейрофизиология, 2009)
В огляді наведені сучасні уявлення про структуру та принципи класифікації низькомолекулярних білків, здатних до зв’язування з іонами металів, – металотіонеїнів (МТ). Охарактеризований механізм зв’язування металів з цими біополімерами, розглянуті головні функції МТ у ЦНС, їх роль у захисних реакціях нервових та інших клітин й організму в цілому.