Застосування сироватки плацентарної крові як спосіб корекції порушень морфофункціонального стану наднирників при експериментальному атеросклерозі - Фалько, О.В.; Прокопюк, О.С.; Воліна, В.В.; Ліпіна, О.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2013)
На моделі експериментального атеросклерозу у кролів досліджували вплив кріоконсервованої сироватки плацентарної крові людини (кСПКЛ) на ліпідний обмін і морфофункціональний стан наднирників. Показано, що введення кСПКЛ підвищує рівень ліпопротеїдів високої щільності в сироватці крові експериментальних тварин і нормалізує морфологічну структуру наднирників. Однак відновлення функціональної активності наднирників у зазначений термін експерименту не спостерігали.