Вплив екстрактів кріоконсервованих фрагментів серця на організм щурів - Рогоза, Л.А.; Чиж, М.О.; Гальченко, С.Є.; Сандомирський, Б.П. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2013)
В роботі вивчено вплив екстрактів кріоконсервованих фрагментів серця свиней та новонароджених поросят на організм в цілому та серце молодих і статевозрілих щурів. Встановлено, що введення екстрактів протягом 28 діб призводить до збільшення щільності ядер в м’язі серця у молодих тварин, на відміну від статевозрілих, але не впливає на швидкість зміни маси тварин та їх сердець. Показано, що екстракти не впливають на морфологічну картину крові та електрофізіологічні показники роботи серця тварин.