Як клітина транспортує синтезовані речовини, або чи справді не можна змінити місце і час зустрічі «внутрішньоклітинного вантажу» - Романюк, С.І.; Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2014)
Лауреатами Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини 2013 року стали американці Дж. Ротман і Р. Шекман та німець Т. Зюдгоф з формулюванням Нобелівського комітету «за фундаментальні відкриття механізму регулювання везикулярного трафіку – основної транспортної системи клітин».