Еластази при штучному гіпометаболізмі у щурів - Самохіна, Л.М.; Ломако, В.В.; Шило, О.В. (Проблемы криобиологии и криомедицины, 2008)
Розвиток ШГМС у щурів за методом Анджуса-Бахметьєва-Джайя призводить до тканиноспецифічного підвищення активності еластази, металоеластази та зниження рівня ендотеліальної еластази. Ці зміни частково нормалізуються через 24 год, при цьому α-1-інгібітора протеїназ залучається до пригнічення надлишкової активності еластаз в деяких тканинах.