Бозон Хіггса: передбачення, пошук, відкриття - Горбар, Е.В.; Гусинін, В.П. (Вісник НАН України, 2014)
Нобелівську премію в галузі фізики за 2013 рік присуджено двом відомим європейським фізикам-теоретикам — бельгійцю Франсуа Енглеру та британцю Пітеру Хіггсу «за теоретичне відкриття механізму, що сприяє нашому розумінню походження мас субатомних частинок і який нещодавно було підтверджено відкриттям передбачуваної фундаментальної частинки в експериментах ATLAS і CMS на Великому адронному колайдері».