Раціональний дизайн ліків – новий напрям у фармакології - Чекман, І.С.; Казакова, О.О.; Сирова, Г.О.; Горчакова, Н.О.; Пацко, В.В. (Вісник НАН України, 2014)
У статті наведено огляд методів і шляхів пошуку та конструювання нових лікарських засобів із використанням сучасних комп’ютерних технологій. Проаналізовано приклади застосування методу раціонального дизайну лікарських препаратів та основних комп’ютерних програм, призначених для розроблення ліків. У короткому історичному екскурсі розглянуто становлення цієї методики, починаючи з перших згадок про неї.