Анатолій Терентійович Пилипенко — людина, вчений, педагог (до 100-річчя від дня народження академіка А.Т. Пилипенка) - Гончарук, В.В. (Вісник НАН України, 2014)
3 травня 2014 р. наукова громадськість світу відзначила 100-річчя від дня народження академіка НАН України Анатолія Терентійовича Пилипенка — видатного вченого, педагога, блискучого організатора науки, істинного творця, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України, який зробив значний внесок у розвиток аналітичної хімії, хімії комплексних сполук та охорони навколишнього середовища.