Використання бездротової сенсорної мережі у дослідженнях методу індукції флуоресценції хлорофілу - Груша, В.М. (Комп’ютерні засоби, мережі та системи, 2013)
Обгрунтована необхідність розробки бездротових флуорометрів. Наведено особливості побудови web-орієнтованої системи збору даних на базі бездротової сенсорної мережі.