Складові стенда валідації архівних електронних документів - Мелащенко, А.О.; Перевозчикова, О.Л.; Скарлат, О.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2012)
Чинна нормативно-правова база, що регулює електронний документообіг в Україні не регламентує повний життєвий цикл електронних документів, зокрема оцінювання відповідності електронних документів вимо-гам архівних електронних документів. Мета роботи є деталізація алгоритму валідації архівних електронних документів за допомогою стенда. Обґрунтовано потребу створення стенда валідації архівних електронних документів та розглянуто принципи його роботи. Стенд валідації архівних електронних документів із від-повідними національними стандартами формату архівних електронних документів є основою створення підсистеми керування архівними електронними правомочними й достовірними фондами, що забезпечать довічне збереження.