Програмна технологія для проведення імітаційних експериментів з математичними моделями фізіологічних систем - Аксьонова, Т.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2012)
Проводиться аналіз існуючих систем, на підставі чого доводиться необхідність розробки гнучкої системи, орієнтованої на фізіолога-дослідника. Наводиться опис розробленої системи, що дозволяє фізіо-логам будувати віртуальні організми з набору блоків, що постійно розширюється.